Lansering i Serbia, Montenegro og Bosnia | Den norske Helsingforskomité

Lansering i Serbia, Montenegro og Bosnia

(21/01-2004) "Undervisningsleder Enver Djuliman og informasjonsleder Lillian Hjorth reiser til Serbia, Montenegro og Bosnia-Hercegovina 22 - 30 januar for å lansere filmen "Må vi arve hatet?".

Dokumentaren følger ungdom i Serbia gjennom en ni-dagers menneskerettighetsskole. De har ulik etnisk bakgrunn og er preget av krigene på 1990-tallet. Vi er med på diskusjoner og utflukter og får ta del i tanker om liv og fremtid. Filmen viser hvordan kontakt mellom mennesker bryter ned fordommer og stereotypier. De lokale Helsingforskomiteene står for pressekonferanser og visninger.

 

Må vi arve hatet?

En dokumentar om ungdommer på menneskerettighetsskole i Serbia 2002

Norsk og engelsk versjon

 

I filmen møter vi ungdommer som deltar på en menneskerettighetsskole i regi av den serbiske og norske Helsingforskomité. Alle ungdommene, enten de har albansk, bosnisk muslimsk eller serbisk-ortodoks bakgrunn, har blitt påvirket av de mange krigene og konfliktene som landet har vært gjennom på 1990-tallet. For mange av dem er det første gang de treffer ungdom med annen bakgrunn enn dem selv. Vi følger de unge i samtaler og diskusjoner rundt menneskerettigheter og sameksistens, er med på ekskursjoner og får ta del i de unges tanker om liv og fremtid. Vi ser også hvordan kontakt mellom mennesker bidrar til å bryte ned fordommer og stereotypier.

 

Godt egnet til undervisning i ungdomsskole, videregående skole og flyktningmottak.

 

Produsert av Den norske Helsingforskomité 2003

 

Manus og regi: Lillian Hjorth

 

24 min. Norsk og engelsk versjon . Finnes på DVD og VHS. Kan bestilles ved henvendelse til sekretariatet tlf: 22479211 eller nordahl@nhc.no