Rapporter fra en krig | Den norske Helsingforskomité

Rapporter fra en krig

Rapporter fra en krig

Seniorrådgiver i Den norske Helsingforskomité Aage Borchgrevink var i mai i år på en omfattende reportasjereise i Øst-Ukraina. Skildringene hans fra reisen ble publisert i Dagbladet og Klassekampen. Nedenfor finner du lenker til artiklene i fulltekst, og til Dagbladets nettutgave. For å lese artiklene på nett trenger du Dagbladet+ abonnement.

Artikkelen "Eva (29) hjalp 70 000 flyktninger", om internt fordrevne i Ukraina ble første gang publisert i Dagbladet 13. mai 2015.

Les artikkelen i fulltekst her, eller på Dagbladet+

Artikkelen "Ukraina: -Folk trekker på skuldrene når jeg spør hvor pasientene ved dette utbomba sykehuset ble av", om krigsforbrytelser i Øst-Ukraina, ble første gang publisert i Dagbladet 18. mai 2015.

Les artikkelen i fulltekst her, eller på Dagbladet+

Artikkelen "I skytterens tegn", om den russiske separatistlederen Igor "Strelkov" Girkin, og om de omfattende krigsforbrytelse begått av ham og hans menn ble første gang publisert i Klassekampen 2. juni.

Hele artikkelen finner du her.

5 juni i år hadde Aage Borchgrevink en kronikk på trykk i Kyivpost, der han argumenterer for at Ukraina bør be den interanasjonale straffedomstolen om å etterforske krigsforbrytelser begått på ukrainsk territorium. Medforfatter på kronikken var Simon Papuashvili som er tilknyttet organisasjonen International Partnership for Human Rights.

Klikk her for å lese artikkelen.

Om forfatteren:

Rapporter fra en krig
Aage Borchgrevink

Aage Borchgrevink (1969) har vært tilknyttet Helsingforskomiteen siden 1992, både som sivilarbeider og prosjektmedarbeider. Han har vært rådgiver i komiteen siden 1998. I tillegg til å arbeide for Helsingforskomiteen, er Aage litteraturviter og kritiker og har utgitt flere skjønnlitterære og faglitterære bøker, blant annet 'Den usynlige krigen' fra Tsjetsjenia og "En norsk tragedie: Anders Behring Breivik og veiene til Utøya."