Viktige debatter og fulle hus i Arendalsuka

Oleksandra Romantsova fra Senter for Sivile Rettigheter kom for å snakke om Ukraina, utenriksministeren deltok i debatt om folkeretten, og Julia Navalnaja inntok på hovedscenen for å snakke om sin avdøde mann og situasjonen i Russland. Helsingforskomiteen var med å sette sitt preg på Arendalsuka 2024.

En engasjerende Oleksandra Romantsova fra Nobelprisvinner Senter for Sivile Rettigheter, i panelsamtale om Ukrainas demokratiske utvikling. Til høyre, Grzegorz Makowski fra Stefan Batory Foundation (Polen). Foto: Lasse Thomassen/NHC

Helsingforskomiteen var involvert i en rekke arrangementer under Arendalsuka. Generalsekretær Berit Lindeman deltok i debatter både om demokrati, internasjonal rettsorden i Ukraina, og bedre finansiering av internasjonalt arbeid. Vi var medarrangør på et arrangement med utenriksminister Espen Barth Eide om likhet for loven i Ukraina og Palestina. Wikborg Rein arrangerte en paneldebatt om Russlandssanksjonene og avdekking av sanksjonsomgåelser, hvor Aage Borchgrevink deltok.

Vi inviterte Oleksandra Romantsova, direktør for Senter for sivile rettigheter (Ukraina), og Grzegorz Makowski fra Stefan Batory Foundation (Polen) til Arendalsuka for å drøfte demokratisituasjonen i Ukraina og hvordan Norge kan bidra. Andrii Borovyk fra Transparency Ukraine deltok på videokobling fra Kyiv. Panelsamtalen ble ledet av Olya Shamshur.

Julia Navalnaja var invitert av hovedkomiteen for Arendalsuka i samarbeid med Helsingforskomiteen. Hun fylte Arendal kultur- og rådhus og ble intervjuet av Siri Lill Mannes. Hun snakket om både ektemannen Aleksej Navalnyj som ble tatt livet av i russisk fengsel og situasjonen for opposisjonen i Russland. Hun avsluttet med et ønske om en dag å kunne invitere til en demokratiuke i Russland.

Kontakt oss

Employee

Dag A. Fedøy

KommunikasjonssjefE-post: [email protected]Telefon: +47 920 54 309
Read article "Dag A. Fedøy"

Employee

Lasse Thomassen

SeniorrådgiverE-post: [email protected]Telefon: +47 947 945 61
Read article "Lasse Thomassen"